Algemeen

IJsclub Giethoorn is een natuurijs vereniging met diverse activiteiten. De meest bekenden zijn de toertochten de Hollands Venetiëtocht en de Giethoornse Dorpentocht. Verder organiseert de IJsclub diverse wedstrijden zoals de natuurijsklassieker de Hollands Venetiëtocht, Nederlands Kampioenschap marathon op natuurijs, Nederlands Kampioenschap voor Brandweer, marathons voor masters en landelijke C-rijders en korte baan. Ook organiseert ze schoolschaatsen, jeugdisco op het ijs en sponsort de ijsclub het jeugdschaatsen in Thialf voor basisschool kinderen uit Giethoorn. Naast bovengenoemde tochten helpt IJclub Giethoorn  ook in de organisatie van de Overijsselse Merentocht en de Noordwesthoek-rit.

Stempelen en Koek & Zopie tijdens een toertocht